ΔΡΑΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ
ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΖΩΟ ή ΠΤΗΝΟ, ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ; Πώς γίνεται η μετακίνηση, λόγω κορωνοϊού;
16/01/2021

● Ο Σταθμός της ΑΝΙΜΑ βρίσκεται στην Αθήνα - Καλλιθέα, στην οδό Μενελάου 134 στην Καλλιθέα (210-9510075, 69726646750).

● Ο Σταθμός της ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη, μεταξύ Σίνδου και Καλοχωρίου, στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσ/νίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είναι 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ'' (6979914852).

Αν, λοιπόν, βρείτε κάποιο άγριο ζωάκι που χρειάζεται περίθαλψη, να ξέρετε ότι ο Σταθμός ΑΝΙΜΑ είναι ανοιχτός καθημερινά και Σαββατοκύριακα, από τις 9 π.μ έως τις 5 μ.μ.

Καθώς οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται με SMS, μάθετε πώς μπορείτε να πάτε ένα ζώο στον Σταθμό.

«Θα πρέπει:

– Να στείλετε SMS στο 13033:
1, κενό, ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας ,όπου 1 ο λόγος εξόδου που αντιστοιχεί στην αιτιολογία «Επίσκεψη στον γιατρό» – καλύπτει και την επίσκεψη σε κτηνίατρο.

Παραδίδετε το ζώο σε χαρτόκουτο ή ειδικό κλουβί μεταφοράς από την είσοδο, χωρίς να μπείτε στον χώρο.


Για να επιστρέψετε στο σπίτι, παίρνετε μια βεβαίωση ότι τη συγκεκριμένη ώρα παραδώσατε για περίθαλψη ένα τραυματισμένο ζώο.

– Για να αποστείλετε ζώο από την επαρχία (εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν), αν δεν αναλαμβάνει τη διαδικασία το δασαρχείο ή η θηροφυλακή, αρχικά ενημερωθείτε για τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ, διότι, σίγουρα, θα έχουν τροποποιηθεί, ή και κάποια καταργηθεί.

Σε περίπτωση που δεν έχει λεωφορείο, μπορείτε να αναζητήσετε μια μεταφορική – δεν χρεώνει περισσότερο.

Κατά τη μεταφορά του ζώου στέλνετε πάλι το SMS με την αιτιολογία 1.

Για να επιστρέψετε σπίτι σας, το κέντρο σας στέλνει SMS ή στο viber μήνυμα με το όνομά σας και τη βεβαίωση ότι τη συγκεκριμένη ώρα αποστείλατε τραυματισμένο ζώο. Αυτό θα σας καλύψει, σε πιθανό έλεγχο.

Το ίδιο ισχύει και για αποστολές με πλοία.

– Οι εργαζόμενοι της ΑΝΙΜΑ και ένας μικρός αριθμός εθελοντών μπορούν, με ειδική άδεια, να μετακινούνται από τις 9 π.μ μέχρι τις 7 μ.μ εντός Αττικής για να καλύπτουν μεταφορές ζώων και τροφών.
Αν στέλνετε ζώα από την επαρχία, καλό είναι να μην φτάνουν μετά τις 7 μ.μ.

– Αν δεν υπάρχει τρόπος άμεσης αποστολής από την επαρχία, το κέντρο θα σας φέρει σε επαφή με τον πλησιέστερο εκπαιδευμένο συνεργάτη, ή θα σας δώσει λεπτομερείς οδηγίες μέχρι να μπορέσει το ζώο να ταξιδέψει».