ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Μια πανέμορφη αλεπουδίτσα στον Χορτιάτη
12/09/2021

Η οργάνωση ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ απελευθέρωσε μια πανέμορφη αλεπουδίτσα  στο Χορτιάτη μαζί με τον Διασώστη της ΠΟΔΑΖ Δημήτρη Γρηγοριάδη  και το 2οΣύστημα Προσκόπων Πανοράματος. 


Είναι η 2η απελευθέρωση που πραγματοποιείται μαζί με το 2ο Σύστημα Πανοράματος και συνεχίζουμε. 


Ο Δημήτρης είναι εδώ και καιρός εθελοντής μας και βοηθάει συνεχώς σε διάφορες εργασίες και μεταφορές ζώων. Η βοήθεια όλων όσων υποστηρίζουν το έργο μας είναι ανεκτίμητη και χαιρόμαστε πολύ να μοιράζονται μαζί μας τη χαρά της απελευθέρωσης.Πληροφορίες

Η αλεπού ζει σε δάση όχι μακριά από χωριά. Κατοικεί  σε υπόγεια φωλιά που φτιάχνει μόνη της, ή σε φωλιά  άλλου ζώου ιδίως του ασβού, που τον αναγκάζει να την εγκαταλείψει λερώνοντας τη με ακαθαρσίες. Φροντίζει η φωλιά της να είναι μεγάλη με πολλές εισόδους και εξόδους, ώστε να μπορεί να ξεφύγει σε περίπτωση κινδύνου.

Leaping red foxΕίναι νυχτόβιο, σαρκοφάγο και αρπακτικό ζώο, αρκετά λαίμαργο. Βγαίνει τη νύχτα για αναζήτηση της τροφής του. Τρώει λαγούς,  μικρά  ζαρκάδια, άγρια κουνέλια, ποντίκια, κότες,  σκαντζόχοιρους, πουλιά, διάφορους καρπούς και φρούτα. Επιθέσεις σε κοτέτσια κάνει κυρίως τη νύχτα σε ώρες κακοκαιρίας. Της αρέσουν πολύ τα σταφύλια.