ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Διάσωση Άγριας Ζωής για την 1η Κοινότητα Περιστερίου
20/04/2022

Την βροχερή Κυριακή των Βαίων 17 Απριλίου επέλεξαν οι Ανιχνευτές του 1ου Συστήματος Περιστερίου να οργανώσουν δράση για να μάθουν για την διάσωση της Άγριας Ζωής, για τις απαιτούμενες δεξιότητες, για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να κάνουν αν βρουν ένα τραυματισμένο ζώο ή πτηνό και σε ποιες Οργανώσεις θα απευθυνθούν.

Η αρχηγός τους, Μίνα Κάβουρα, είναι εκπαιδευμένη Διασώστρια της ΠΟΔΑΖ και στην εστία τους υπάρχει πάντα το RESCUE KIT που τους έχουμε στείλει. Έτσι ήταν πολύ πιο εύκολο να επικοινωνήσουν μαζί μας και να υλοποιήσουμε μαζί με τον Βασίλη Γ., την Φαίδρα Π. και τον Δημήτρη Κ. , που ήταν ο Όμιλος Εργασίας, ένα πολύ χρήσιμο δίωρο.

Η πολύ όμορφη και φιλόξενη ξύλινη Εστία, στο Άλσος Περιστερίου, φιλοξένησε την εκπαίδευσή μας και οι Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες έμαθαν όχι μόνο πως να κατασκευάζουν ένα πρακτικό και ασφαλές κουτί μεταφοράς άγριου ζώου σε ένα Κέντρο Περίθαλψης, αλλά και πως να συλλαμβάνουν ένα τραυματισμένο πτηνό και πως χρησιμοποιώντας απλά καθημερινά υλικά μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μια αποτελεσματική διάσωση.


Ο Παναγιώτης, η Νιόβη, η Χρύσα, η Άννα, ο Κυριάκος, ο Άγγελος και η Φαίδρα είναι τώρα έτοιμοι να προσφέρουν την αγάπη τους και την θετική τους δράση σε κάθε τραυματισμένο και αβοήθητο πλάσμα της Άγριας Φύσης και να το μεταφέρουν με ασφάλεια σε ένα εξειδικευμένο Κέντρο Περίθαλψης.