ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Η μεγάλη παρέα του Οδηγισμού μαθαίνει για την διάσωση της άγριας ζωής.
01/06/2022

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Πανελλήνια Συνάντηση Εθελοντών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, στο Οδηγικό Κέντρο «Τα Κονάκια», στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης, για να γιορτάσουν τα 90 χρόνια Ελληνικού Οδηγισμού.

Από το Σάββατο 30 Απριλίου έως την Κυριακή 01 Μαΐου, 400ενήλικες εθελοντές και έφηβοι 14-17 ετών από όλη την Ελλάδα, συναντήθηκαν και άφησαν το δικό τους στίγμα στην Κοινωνία. Με σεβασμό στην προσωπικότητα, τη διαφορετικότητα, τις ανάγκες και τα όνειρα του κάθε παιδιού και νέου.

Μέσα στη φύση, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια δραστηριότητα γνωριμίας της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής και τις βασικές αρχές βοήθειας σε ένα Άγριο Ζώο που βρίσκεται ανήμπορο.


Η Εφορεία Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος, με τους εκπαιδευτές της Π.Ο.Δ.Α.Ζ., Αθηνά Τ. και Θεόδωρο Μ-Π. δημιούργησαν δύο παιγνιώδη εργαστήρια για την διάσωση Αγρίων Ζώων, μέσα από υποθετικά σενάρια διάσωσης.

Οι Μεγάλοι Οδηγοί «υλοποίησαν» τις εικονικές διασώσεις μέσα από δραματοποίηση, διήγηση, παντομίμα και με αστείρευτο κέφι και χιούμορ!

Το σημαντικό ήταν που συνειδητοποίησαν πως η διάσωση άγριων ζώων προσφέρει ένα θετικό και προσωπικό τρόπο επανόρθωσης για τα προβλήματα που δημιουργούμε στη φύση και η διαδικασία οποιασδήποτε διάσωσης παρέχει μια μοναδική ευκαιρία για την εκμάθηση της άγριας φύσης και την κατανόηση των περιβαλλοντικών θεμάτων και αξιών.


Για εμάς η συνάντηση αυτή με τους 100 Μεγάλους Οδηγούς, μας έδωσε μια θαυμάσια ευκαιρία να μιλήσουμε με τους νέους ανθρώπους για την άγρια φύση και να τους κάνουμε να την γνωρίσουν, να την αγαπήσουν και να την προστατέψουν.