ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι Ενωμοτάρχες της Θεσσαλονίκης μαθαίνουν για την Π.Ο.Δ.Α.Ζ.
15/09/2022
Στο 68ο Τζαμπορέττο Ενωμοταρχών Θεσσαλονίκης,  25-28 Αυγούστου 2022,  συμμετείχαν  158 πρόσκοποι  και 80 βαθμοφόροι.
Ο Αρχηγός του Προσκοπικού Κέντρου "Λιβάδι", Θεόδωρος Μητρόπουλος (Γεράκι), εκπαιδευμένος και πολύ ενεργός Διασώστης Άγριας Ζωής, παρουσίασε την Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής.Από το εργαστήριο που διοργάνωσε ενημερώθηκαν τουλάχιστον 80 Ενωμοτάρχες.
Σε κάθε ομάδα που συμμετείχε στην παρουσίαση γίνονταν ενημέρωση για το τι είναι η Π.Ο.Δ.Α.Ζ., ποιος μπορεί να συμμετέχει ,  ενημέρωση για τα υλικά του σακιδίου και η χρησιμότητά τους,  τι εννοούμε με το όρο άγρια ζωή (ποια ζώα θεωρούνται άγρια και ποια οικόσιτα), με ποιους φορείς συνεργάζεται η Π.Ο.Δ.Α.Ζ. , τι κάνουμε σε περίπτωση που βρίσκουμε  ένα πληγωμένο ζώο ποιον ειδοποιούμε  και τι κάνουμε για την ασφάλεια μας.Στους συμμετέχοντες μοιράστηκε ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ σε άγρια ζώα.
Είναι πολύ σημαντικό να προσπαθούμε να ενθουσιάσουμε τα στελέχη της Ομάδας Προσκόπων και να τους εμπνεύσουμε την σύνδεσή τους με την Φύση και την Άγρια Ζωή, διότι εκτός όλων των άλλων ωφελειών, οι ενέργειες της διάσωσης προκαλούν ένα αίσθημα ικανοποίησης από την επανένταξη ενός "άγριου ζώου" που επιστρέφει στο φυσικό του περιβάλλον.