ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πανελλήνια Συνάντηση Διασωστών - Προσκόπων στην Βέροια
31/10/2022

Με μεγάλη επιτυχία και με συμμετοχή 75 Εθελοντών Διασωστών Άγριας Ζωής, μελών του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, ολοκληρώθηκε η 1ηΠανελλήνια Συνάντηση Διασωστών Άγριας Ζωής.

Η Συνάντηση έγινε στην Βέροια, από Παρασκευή 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου με την χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου και την υποστήριξη του Δήμου Βέροιας.


Οι εκπαιδευμένοι εθελοντές Πρόσκοποι-Διασώστες Άγριας Ζωής, συγκεντρώθηκαν από πολλά μέρη της χώρας (28 πόλεις) με σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, την εκπαίδευση και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής. Το πρόγραμμα περιελάβανε μεταξύ άλλων εκπαιδευτική επίσκεψη και προσφορά εθελοντικής εργασίας στην ΜΚΟ Δράση για την Άγρια Ζωή στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Επίσης υλοποιήθηκαν εργαστήρια βιωματικών τεχνικών και δεξιοτήτων.


Η Συνάντηση ήταν ενταγμένη στην «Οικονομική Υποστήριξη Εξωστρεφών Δράσεων 2022» του Χ.Π. Φυσικό Περιβάλλον και Καινοτόμες Δράσεις 2022που υλοποιεί το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο Δήμος Βέροιας, η Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας και το 3οΣύστημα Βέροιας πρόσφεραν απλόχερα την Βεροιώτικη φιλοξενία και συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης ΠΟΔΑΖ.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 28ηςΟκτωβρίου στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Δήμου Βέροιας και την χαιρέτησαν ο Βουλευτής Ημαθίας κ. Άγγελος Τόλκας, ο Δήμαρχος Βέροιας κ.Κωνσταντίνος Βοριατζίδης, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ./ΣΕΠ Παναγιώτης Μανασής με τον Περιφερειακό Έφορο Κ. Μακεδονίας Χρήστο Καναρόπουλο να καλοσωρίζει τους καλεσμένους και τους συμμετέχοντες στη Βέροια, υπογραμμίζοντας την τιμή της επιλογής της Κεντρικής Μακεδονίας για την πραγματοποίηση της 1ης Συνάντησης της ΠΟΔΑΖ.

Στην όμορφη εκδήλωση, η οποία άνοιξε με παραδοσιακούς χορούς της Βέροιας από χορευτικό τμήμα του Λυκείου Ελληνίδων και την παρουσίασε ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Βέροιας Ευάγγελος Παπαχαράλαμπους, επικεφαλής της Οργανωτικής Ομάδας για την υποστήριξη της Συνάντησης, ο Έφορος Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος Θόδωρος Μπένος - Πάλμερ παρουσίασε συνοπτικά το πλαίσιο λειτουργίας της Π.Ο.Δ.Α.Ζ. και τις δράσεις που έχει αναπτύξει από τη δημιουργία της καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν στην προστασία περιβάλλοντος αλλά και στην επιμόρφωση των στελεχών που συμμετέχουν.

Εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Δήμαρχο Βέροιας κ.Βοριατζίδη, την Περιφέρεια και τους Προσκόπους της Βέροιας για την συμβολή τους στην υλοποίηση της Συνάντησης απονέμοντας, μάλιστα, σχετικές αναμνηστικέςπλακέτες.


Στην τελετή έναρξης, εκτός από τους προαναφερθέντες, παρέστησαν ο Παν. Αρχιμ. Καλλίνικος Λιμνιώτης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, οι Aντιδήμαρχοι Βέροιας κα Γεωργία Μπατσαρά και οι κ.κ. Βασίλης Παπαδόπουλος, Καλλίστρατος Γρηγοριάδης και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας κ. Δημήτρης Πυρινός, οι Αναπληρωτές Έφοροι της Εφορείας Εφαρμογής Προγραμμάτων Περιβάλλοντος της Γ.Ε. Αθηνά Τσεκούρα και Ίππαρχος Στάβαρης, οι Έφοροι της της ΠΕΚΕΜ Ματθαίος Πιστοφίδης, Χρήστος Τομπουλίδης και Νίκος Αυτζής,ο Αρχηγός του Π.Κ. Καστανιάς Κοσμάς Καρατζίδης, Αρχηγός της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Βέροιας Νίκος Ουσουτζόγλου, κ.α.


Την Οργανωτική Επιτροπή της Συνάντησης αποτελούσαν οι:Ανέστης Παντελίδης, Νίκος Αυτζής, Μαρία Γκασνάκη, Ευάγγελος και ΙορδάνηςΟυσουτζόγλου, Ιωσήφ Κιοσέογλου, Μίνα Πάπαρη, Έφη Τσιάμη και Στέλλα Δανδέλη.