ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
2021-2022: 44 διασώσεις από την Ε.Π.Π. 3ου Σ. Α/Π Ν. Ιωνίας – Βόλου
11/12/2022

Μετά το "γκρίζο" των τελευταίων χρόνων, ξεκινάμε δυναμικά για να φέρουμε στη Κίνηση στη περιοχή μας ένα πιο φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον!!!

Το Συνέδριο Προσκόπων Μαγνησίας 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την  Κυριακή 11Δεκεμβρίου στο κτήριο του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο.

Η  ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΩΝΠΡΟΣΚΟΠΩΝ 3ου ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΠΡΟΣΚΟΠΩΝ Ν. ΙΩΝΙΑΣ –ΒΟΛΟΥ μετά από πρόσκληση της Περιφέρειας  Προσκόπων Μαγνησίας ήταν  στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσει παρουσίαση για το έργο της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής.


Η Προσκοπική Ομάδα Διάσωσης Άγριας Ζωής της Ε.Π.Π. 3ου Σ. Α/Π Ν. Ιωνίας – Βόλου αποτελείται από πέντε άτομα: Λύτρα Μαρία (Υπεύθυνη ομάδας), Σκοτεινιώτης Ιωάννης, Λαδόπουλος Ιωάννης, Ηγουμένου Γεωργία και Χαλαστάρα Ιουλία. Έχει πραγματοποιήσει 44διασώσεις άγριων πτηνών τα δύο τελευταία χρόνια. Έχει έρθει σε επικοινωνία με πολλούς φορείς της πόλης αλλά και με ενεργούς πολίτες που βοήθησαν στη διάσωση των πτηνών. Θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους για την συνεισφορά τους, καθώς επίσης και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΚΤΕΛ Μαγνησίας για τη δωρεάν μεταφορά των πτηνών σε  Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


Η παρουσίαση είχε να κάνει με την οργάνωση της Π.Ο.Δ.Α.Ζ., σχέσεις με τις αρχές και το κοινό, εμπειρίες που αποκτήσαμε, τεχνικές που εφαρμόσαμε για τη διάσωση, αντιμετώπιση προβλημάτων τρόπους περισυλλογής και αποστολής των άγριων ζώων και πτηνών.

Παράλληλα στο χώρο της διεξαγωγής του συνεδρίου στήσαμε και το ανάλογο περίπτερο ενημέρωσης με αφίσες προβολής, ενημερωτικό υλικό, εργαλεία διάσωσης και αντικείμενα πρώτων βοηθειών.

Στο τέλος της παρουσίασης εισπράξαμε ένα θερμό χειροκρότημα και πολλά θετικά σχόλια για την λειτουργία της ομάδας μας.

Λαδόπουλος Ιωάννης